Бившият ни национал и сегашен помощник в щаба на Джанлоренцо Бленджини – Дани Милушев поема мъжкия отбор на Черно море (Варна) за следващия сезон в efbet Супер Волей, съобщиха от клуба.

Така той прави завръщане в родния си клуб, но вече в ролята на треньор.

Милушев ще замени на поста Пламен Христов, който води „моряците“ през последните два сезона, но след това двете страни се разделиха.

През изминалия шампионат под ръководството на Христов тимът на Черно море се класира за плейофите, където отстъпи в първенеца в редовния сезон Дея спорт (Бургас) в три мача. Надеждите на „моряците“ са, че с Милушев начело, отборът на Варна ще продължи с прогресира и да се развива.

ВК Черно море представи официално своя нов треньор:

Добре дошъл у дома, Дани!

Една от емблематичните личности във волейбола за Варна и България се завърна в родния си клуб. Казваме „Добре дошъл“ на Данаил Милушев.

От този сезон той ще бъде новият старши треньор на представителния мъжки отбор на Черно море. Всички помним Дани като сърцат състезател и с екипа на клуба ни, и с националната фланелка. От няколко години той е вече в амплоа на треньор. И защото пътищата рано или късно водят към дома, той се завърна. Освен в работата си с представителния отбор, той ще има ангажименти да помага и в школата на клуба. Продължаваме политиката си по подготовка и налагане поетапно на нашите рожби, а Дани от личен опит отлично знае как да им помогне в прехода. Млад треньор с млади състезатели и много работа – резултатите ще дойдат задължително.

Дани заменя на поста Пламен Христов, с който ще бъдем противници край полето, но приятели в живота. Използваме възможността да благодарим на Пламен за всеотдайната работа в клуба последните 2 години, както и да му пожелаем успехи в новото предизвикателство“, написаха от клуба на официалната си фейсбук страница.