България излиза срещу световния шампион Италия във Волейболната лига на нациите (VNL).

Възпитаниците на Джанлоренцо Бленджини срещат днес “Скуадра адзура” от 17,30 часа в “Арена Стожице“ в Любляна (Словения).

Българските волейболисти записаха трети успех във VNL, след като се наложиха над Турция с 3:1 в първата си среща в Любляна.

Световните шампиони от Италия участват в последната седмица от Волейболната лига на нациите в Любляна (Словения) без 8 състезатели от основния си състав.

Селекционерът Фердинандо де Джорджи остави в Италия, за да се готвят специално за Олимпийските игри в Париж 2024 Александро Микиелето, Даниеле Лавия, Роберто Русо, Джанлука Галаси, Юри Романо, Симоне Джанели, Фабио Баласо и Симоне Анцани.

Селекционерът Фефе де Джорджи дава почивка на състезателите, които бяха в основата на 7-те успеха в двата турнира от Волейболната Лига на нациите, което бе достатъчно за да класира “Скуадра адзура“ за Олимпиадата в Париж.

Снощи световните шампиони от Италия загубиха от европейските първенци и победители във VNL през 2023 година и лидери в световната ранглиста от Полша с 0:3 в Любляна, но си гарантираха участието на Олимпийските игри в Париж 2024.

СНИМКИ: volleyballworld.com